Sport26 mrt '21 08:01Aangepast op 26 mrt '21 11:16

Bahrein maakt zich op voor Formule 1

Auteur: BNR Webredactie

De Formule 1 gaat weer van start. Bahrein is de komende drie dagen het strijdtoneel. De Ochtendspits praat elke vrijdag vóór en elke maandag ná een raceweekend met RTL GP-verslaggever Allard Kalff.

(SIPA Press Hasan Bratic)

Kalff is blij dat de testsessies achter de rug zijn en dat het eindelijk weer voor het echie is. Zo lang heeft het trouwens ook weer niet geduurd; in half december werd de laatste Grand Prix verreden.

Luister terug | Max Verstappen maakt opwachting op eerste testdag F1

Mercedes, het team van zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton, heeft een hele slecht test gehad, vertelt Kalff. Hij denkt niet dat daarbij opzet in het spel was. 'Ze hebben het minste aantal ronden gereden van allemaal. Ze hebben de snelheid en de betrouwbaarheid niet.' Toch denkt hij dat Mercedes nog steeds de absolute favoriet is voor de wereldtitel, hoewel de hegemonie van die stal een stuk minder is geworden. Max Verstappen heeft met Red Bull wel een fantastische wintertest gehad, dus dit weekend behoort Verstappen volgens Kalff tot de favorieten.

Open strijd

Kalff denkt dat het een open strijd gaat worden. 'En als het een open strijd is, maken ze bij Mercedes altijd fouten. Bij Mercedes worden de beslissingen qua strategie genomen door het algoritme. En het algoritme zit er toch nog wel eens naast.' De race in Bahrein is zondag om 17:00 uur.

Luister ook | Auto-update | Aston Martin onthult Vantage F1 Edition


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen