Sport17 mei '21 16:36Aangepast op 18 mei '21 11:57

Kabinet laat supporters bij voetbalwedstrijden toe

Auteur: BNR Webredactie

Goed nieuws voor de voetbalfans, want vanaf woensdag mag er weer gevoetbald worden met supporters. Wel zijn er voorwaarden aan de versoepeling verbonden. Zo mag er een beperkt aantal supporters naar binnen, en mag men alleen toegang krijgen met een negatieve coronatest.

Vanaf woensdag 19 mei versoepelt de overheid verschillende coronaregels, waaronder dus de aanwezigheid van supporters bij wedstrijden in het betaald voetbal. Vanaf aanstaande woensdag zullen de supporters al aanwezig zijn bij de play-offwedstrijden in het betaald voetbal. Ook al lijkt het kort dag, de KNVB is er wel klaar voor, zegt Jan Bluyssen, manager competitiezaken bij de KNVB: 'We hebben veelvuldig contact met de ministeries, dus we waren al een beetje geïnformeerd dat dit eraan zat te komen. Ook zijn we al in een eerder stadium met de clubs hierover in gesprek gegaan.'

Testen

De KNVB put ook hoop uit de eerdere testen die werden gedaan met supporters bij wedstrijden in de Eredivisie en de KeukenKampioenDivisie. 'In speelronde 30 van de Eredivisie en 36 van de KeukenKampioenDivisie hebben we dit al gedaan. (...) We kunnen het gewoon goed en hebben ook bewezen dat het kan.' Bij de wedstrijden mogen de stadions voor 12.5% gevuld mogen worden.

(ANP OLAF KRAAK)

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen