Sport18 mei '21 13:20Aangepast op 18 mei '21 18:53

F1 verdwijnt bij Ziggo Sport

Auteur: BNR Webredactie

Vanaf begin 2022 zal Ziggo Sport niet meer de Formule 1 uitzenden. Het televisiebedrijf kan de uitzendrechten niet meer betalen, staat in een persbericht van Ziggo.

De tarieven zouden de afgelopen negen jaar zo sterk zijn gestegen dat het voor Ziggo Sport niet langer mogelijk is om de Formule 1 te behouden. Vanaf maart volgend jaar verhuist de belangrijkste autosportklasse naar een andere zender.

Uitzendrechten mogelijk naar Scandinavië

De rechten zullen mogelijk naar de Scandinavische Nordic Enterainment Group gaan, dat ongeveer 30 miljoen euro wil neerleggen om het racespektakel uit te kunnen zenden. De Formule 1 is dankzij de verrichtingen van Max Verstappen een kijkcijferhit voor Ziggo Sport. Eind maart keken zo'n 2 miljoen mensen naar de openingsrace in Bahrein.

Donderdag uitsluitsel over tv-rechten

Of het Scandinavische bedrijf ook werkelijk de tv-rechten gaat krijgen, wordt donderdag pas bekend, benadrukt Marcel Beerthuizen van sponsoring adviesbureau Bigplans en expert op het gebied van sportmarketing. 'De kans is heel erg groot. Het is ook een tijdje bekend dat zij hun ogen op Nederland hebben laten vallen.' Het bedrijf is een grote speler in hun regio. 'Ze hebben tv-zender, radio-zenders en een eigen streamingdienst. Daarnaast groeien ze ook op IJsland, in de Baltische staten en in Polen. Nu komen ze ook in Nederland', aldus Beerthuizen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen