Sport23 mei '21 17:14

Verstappen wint Grand Prix van Monaco

Auteur: BNR Webredactie

Max Verstappen heeft met winst van de Grand Prix van Monaco de leiding genomen in het WK-klassement in de Formule 1. Verstappen nam de eerste plaats in het WK over van titelverdediger Lewis Hamilton, die niet verder kwam dan de zevende plek.

De 23-jarige Nederlander heeft na vijf grands prix 105 punten, Hamilton staat op 101 punten. Verstappen is de eerste Nederlander ooit die het WK-klassement in de Formule 1 aanvoert. De kopman van Red Bull won eerder dit seizoen de GP van Emilia-Romagna en eindigde drie keer als tweede achter Hamilton.

Verstappen reed vrijwel de hele race over 78 rondes aan kop. Hij moest de eerste plek alleen even afstaan aan teamgenoot Sergio Pérez na zijn pitsstop in de 34e ronde. Een ronde later, toen ook de Mexicaan naar binnen ging voor nieuwe banden, nam Verstappen de leiding weer over. De Spanjaard Carlos Sainz eindigde in de Ferrari als tweede, de Brit Lando Norris (McLaren) werd derde. De GP door de nauwe straten van Monaco was zoals gebruikelijk min of meer een optocht, met amper inhaalacties.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen