Sport18 aug '21 18:24

Een derde van alle toegangskaarten GP Zandvoort vervalt

Auteur: BNR Webredactie

Een derde van alle toegangskaarten voor de Grand Prix van Zandvoort is vanwege de corona-restricties komen te vervallen. Hoe de schifting tot stand is gekomen wil de organisatie niet zeggen. De afvallers krijgen hun geld terug of mogen hun ticket bewaren tot volgend jaar. Ook BNR's Formule-1-deskundige Annick van der Leeuw is de pineut. Verslaggever Jigal Krant zocht haar thuis op.

'Er zijn ergere dingen in het leven, maar het is wel iets waar ik enorm naar uitgezien heb. Vorig jaar ging het al niet door, en dan komt nu het vervelende mailtje dat mijn ticket niet meer geldig is.'

Over de totstandkoming van de schifting gaan inmiddels allemaal vreemde verhalen rond. 'De een zegt dat het op basis van postcode gaat, de ander zegt dat het komt door of je al dan niet gevaccineerd bent. Ik denk dat het niet in het belang van de organisatie is om zo ingewikkeld te doen, dus ze zullen gewoon hele orders geannuleerd hebben,' zegt Van der Leeuw.

Annick van der Leeuw met haar mooiste Formule 1-trofee: een wrakstuk van de auto van Williams-coureur Damon Hill die crashte op het circuit van Nürburgring in 1995.
Annick van der Leeuw met haar mooiste Formule 1-trofee: een wrakstuk van de auto van Williams-coureur Damon Hill die crashte op het circuit van Nürburgring in 1995. (Jigal Krant)

Max Verstappen

Als Max Verstappen er direct uit ligt, verwacht Van der Leeuw dat het hele circuit direct leegloopt. 'Er zijn natuurlijk ook mensen fan geworden van de Formule 1 alleen omdat Verstappen het zo goed doet. Wij zitten al decennia in de sport. Maar weet je, het is wat het is.' Mocht er iemand een kaartje in de aanbieding hebben voor maximaal 250 euro, dan houdt Van der Leeuw zich aanbevolen.

Luister terug | F1 Heineken Dutch Grand Prix gaat door met beperkte bezetting


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen