Sport3 sep '21 09:54

Zandvoort is er klaar voor!

Auteur: BNR Webredactie

Het is zover. De Formule 1-bolides maken hun opwachting op het circuit van Zandvoort. De racewereld focust zich vandaag op het asfalt in de duinen.

Bekijk ook | Liveblog F1

Het bruist in Zandvoort als nooit tevoren, zegt autosportverslaggever Allard Kalff, groot fan van de F1. 'Qua sfeer is het nu al geslaagd.' Kalff is dit weekend stadionspeaker. Hij kijkt uit naar zijn eersterangsplaats boven de pitstraat. Volgens hem is het circuit niet meer te herkennen na het hele complex dat erbij is gebouwd.

Gisteren arriveerden de eerste fans al. Die stonden allemaal al bij de hoofdingang te wachten om een glimp van de coureurs op te vangen. Aan het eind van de ochtend gaan de eerste auto's de baan op voor de eerste vrije training.

Kombocht

Kalff is wel een beetje teleurgesteld in de FIA. Ze hebben op het circuit van de laatste bocht, de Arie Luyendijkbocht, een kombocht gemaakt. Dat was onder meer bedoel om het inhalen een beetje te bevorderen. Gisteren is besloten dat dat pas na de Luyendijkbocht kan. Kalff vindt dat jammer: 'Dan hadden ze misschien ook vijf miljoen in hun zak kunnen houden'. Zoveel kostte de verbouwing van de bocht.

Onbekend

De meeste coureurs kennen het circuit in Zandvoort niet. De enige die met de auto in de kombocht heeft gereden, is Max, bij de opening van het aangepaste circuit. Kalff hoopt verder op een buitje vlak voor of vlak na de start. Dat levert Max altijd een voordeeltje op. Verder zijn veel zon en een briesje voorspeld. De omstandigheden lijken ideaal.

Gerelateerde artikelen