Sport6 nov '21 17:00

Nieuw hoofdstuk titanenstrijd Verstappen en Hamilton in Mexico

Auteur: BNR Webredactie

Met nog vijf races voor de boeg staat Max Verstappen op 287,5 punten, Lewis Hamilton op 275,5. Mexico is zondag het decor voor een nieuw hoofdstuk van de strijd tussen de twee. 'Verstappen is voor mij favoriet', zegt Allard Kalff, autosportverslaggever van RTL GP.

October 24, 2021, Austin, United States of America: Start, #33 Max Verstappen (NED, Red Bull Racing), #44 Lewis Hamilton (GBR, Mercedes-AMG Petronas F1 Team), F1 Grand Prix of USA at Circuit of The Americas on October 24, 2021 in Austin, United States of America. (Photo by HOCH ZWEI) (Credit Image: © Hoch Zwei via ZUMA Press Wire)
October 24, 2021, Austin, United States of America: Start, #33 Max Verstappen (NED, Red Bull Racing), #44 Lewis Hamilton (GBR, Mercedes-AMG Petronas F1 Team), F1 Grand Prix of USA at Circuit of The Americas on October 24, 2021 in Austin, United States of America. (Photo by HOCH ZWEI) (Credit Image: © Hoch Zwei via ZUMA Press Wire) (ZUMAPRESS.com)

Beide coureurs weten hoe het is om in Mexico te winnen. Verstappen deed dat tweemaal, in 2017 en 2018. Hamilton won in 2019, de voorlopig laatste keer dat er in Mexico geracet werd. Maar Kalff verwacht dus niet dat de Brit dat kunstje gaat herhalen. 'Ik ga ervan uit dat Verstappen Mexico zondagavond verlaat met een grotere voorsprong dan hij nu heeft. Aan de andere kant, zo zaten we twee weken geleden ook te praten over de Grand Prix van Amerika. Toen zeiden we dat Hamilton favoriet was, maar die won niet. Dus de race moet nog wel even gereden worden, maar Verstappen is favoriet.'

Aerodynamische truc Mercedes

'De problemen bij Mercedes lijken iets van het verleden te zijn', zegt Kalff over de zorgen die er de afgelopen tijd waren over de motor van Mercedes. 'Bovendien hebben ze hier met een heel lang recht stuk hun speciale aeromdynamische truc, dat ze de auto zo kunnen afstellen op het tweede gedeelte van het rechte stuk dat ze een hogere topsnelheid hebben. Dus we moeten wel even afwachten hoe dat in de praktijk uitpakt. De sterren staan gunstig voor Verstappen, maar voor Hamilton staan ze ook niet slecht.'

Kalff denkt dat er in Mexico een belangrijke rol weggelegd kan zijn voor de tweede rijders van Hamilton en Verstappen, respectievelijk Valtteri Bottas en Sergio Pérez. 'Zij moeten in de buurt rijden van Hamilton en Verstappen om hun kopman te kunnen helpen. Dat wordt natuurlijk ook een super interessante strijd.' De race in Mexico start zondagavond om 20.00 uur Nederlandse tijd.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen