Sport20 nov '21 13:28

Verstappen bereidt zich zonder straf voor op GP in Qatar

Auteur: BNR Webredactie

De strijd om het wereldkampioenschap in de Formule 1 nadert een zinderende apotheose. Na de door Lewis Hamilton gewonnen Grote Prijs van Brazilië is het verschil tussen de Brit en Max Verstappen slechts veertien punten. En dat met nog maar drie races te gaan. De eerste van die drie wordt zondag gereden, op het Losail International Circuit in Qatar.

(ANP / dpa Picture-Alliance)

'Als je naar het circuit kijkt, dan moet je in eerste instantie zeggen: het is een circuit dat Mercedes het best ligt', zegt Allard Kalff, autosportverslaggever bij RTL GP. 'Aan de andere kant: dat dachten we in Amerika ook en toen won Verstappen. In Brazilië dachten we dat Max weleens een goede kans zou maken en toen won Hamilton. Maar het lange rechte stuk lijkt in het voordeel van Mercedes. Ook zijn er stukken die Red Bull beter liggen. Het is misschien een beetje een dooddoener, maar degene die op poleposition traint, is favoriet voor de eindoverwinning.'

Geen straf voor Verstappen

Vrijdag werd bekend dat Verstappen niet hoeft te vrezen voor een straf van de stewards. Zij besloten niet in te gaan op het verzoek van Mercedes om nogmaals de veelbesproken manoeuvre van de Nederlander in Brazilië te beoordelen.

Lees ook | Verstappen eindigt op Grand Prix van São Paulo op tweede plaats

Mercedes vond dat de Nederlander daar over de schreef ging en Hamilton te veel hinderde bij een inhaalactie. De stewards besloten bij het bekijken van de beelden Verstappen tijdens de race niet te straffen, maar de Duitse renstal diende een verzoek in om het incident nogmaals te beoordelen op basis van andere videobeelden. Zonder succes dus.

Strijd Mercedes en Red Bull

Het verzoek van Mercedes om nogmaals naar de manoeuvre te kijken, kan gezien worden als onderdeel van de felle strijd tussen de twee racestallen, vindt Kalff. 'Mercedes-baas Toto Wolff vindt dat iedereen tegen hem is en dat Red Bull wordt voorgetrokken. Hij vindt van alles, maar wat hij zich goed moet realiseren: dit is autosport. Als je met een ander team vecht om het wereldkampioenschap, dan gaan die handschoenen uit, dan wordt er hard geslagen en dan mag alles.'

De kwalificiatie in Qatar start zaterdag om 15.00 uur Nederlandse tijd, de race begint zondag om dezelfde tijd.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen