Sport6 dec '21 13:12Aangepast op 6 dec '21 21:43

Verstappen en Hamilton op gelijke hoogte naar slotakkoord

Auteur: BNR Webredactie

Titelkanshebbers voor het wereldkampioenschap in Formule 1 Lewis Hamilton en Max Verstappen hebben na de afgelopen Grand Prix evenveel punten. Wie zich wereldkampioen mag noemen, wordt aankomend weekend bepaald in de allerlaatste Grand Prix van het seizoen. De strijd om het kampioenschap bereikte dit weekend een kookpunt na een race vol tijdstraffen, botsingen, ongelukken en onderhandelingen.

Al voor de race was er veel ophef over het nieuwe racecircuit in Saoedi-Arabië. Zo uitte coureur Sergio Perez (Red Bull Racing) zijn zorgen over hoe gevaarlijk het circuit was. 'Het gevaar zit hem erin als een auto stil komt te staan op de baan. Met de blinde bochten en snelheden boven de driehonderd kilometer per uur, dat zijn de gevaarlijke dingen', geeft sportief directeur Jan Lammers van de Zandvoort Grand Prix aan.

Max Verstappen (links) en Lewis Hamilton (rechts) op het podium na de Grand Prix van Saudi-Arabië. (Foto: ANP / Leo Vogelzang)
Max Verstappen (links) en Lewis Hamilton (rechts) op het podium na de Grand Prix van Saudi-Arabië. (Foto: ANP / Leo Vogelzang)

De race zelf verliep rommelig. Twee keer werd de wedstrijd stilgelegd en de safety car moest meerdere malen in actie komen. Vijf coureurs konden vanwege ongelukken en botsingen de race niet uitrijden. Ook titelkanshebbers Verstappen (Red Bull Racing) en Hamilton (Mercedes) botsten, maar beiden konden ze de race voortzetten.

Tijdstraffen

Uiteindelijk kreeg Verstappen wel twee keer een straf opgelegd, van 5 en 10 seconden. Volgens Jan Lammers hebben de stewards en de FIA het niet gemunt op Verstappen. 'Wat wel een feit is, is dat er veel te veel regels zijn gekomen.'

Ook motorsportverslaggever Allard Kalff van RTL GP ziet dat de regels van de autosport tot problemen leiden. 'Overal moeten meteen maar straffen voor uitgedeeld worden. Hou toch op, het is racen. Het gaat om het wereldkampioenschap.'

Live op BNR

Aankomend weekend vindt de laatste Grand Prix van het seizoen plaats in Abu Dhabi. Zowel titelverdediger Hamilton als uitdager Max Verstappen kan daar kampioen worden. Deze slotrace is live te volgen op BNR, vanaf 13:30 uur.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen