Sport8 dec '21 10:00Aangepast op 8 dec '21 15:51

Formule 1 tegen betaling bij KPN en Ziggo, Zandvoort live bij NOS

Auteur: BNR Webredactie

De Formule 1 is vanaf volgend seizoen tegen betaling te zien bij Ziggo en KPN. De nieuwe houder van de uitzendrechten Nordic Entertainment Group maakte bekend dat de races zowel via Ziggo als KPN te zien zullen zijn, waar tot dit seizoen klanten van Ziggo zonder bijbetaling konden kijken. De NOS mag op zijn beurt drie jaar lang de race op Zandvoort live brengen. Ook mag NOS samenvattingen van de overige races uitzenden.

Lees ook | Finale F1 live bij BNR

Nu heeft Ziggo de uitzendrechten van de koningsklasse van de autosport nog in handen. Klanten van KPN konden ook de Formule 1 wel kijken, maar moesten daarvoor extra betalen. Eerder werd bekend dat vaste F1-commentatoren Olav Mol en Jack Plooij van Ziggo niet mee mochten naar Viaplay.

De NOS heeft los van de Grand Prix van Zandvoort het recht bemachtigd om in het nieuwe Formule 1-seizoen drie minuten van de kwalificatie en een ruime samenvatting van maximaal vijftien minuten van iedere Grand Prix uit te zenden.

Viaplay wordt op 1 maart 2022 in Nederland gelanceerd en zal Nederlandse kijkers een unieke combinatie bieden van premium live sports, Viaplay Originals, internationale films en series en content voor kinderen. De streamingsdienst is een meerjarige samenwerking aangegaan met VodafoneZiggo, waardoor Viaplay toegankelijk wordt voor de bijna 4 miljoen huishoudens met een Ziggo tv-abonnement. Ziggo-klanten kunnen vanaf 1 maart een Viaplay abonnement toevoegen aan hun tv- of internetpakket.

Kim Poder, Chief Commercial Officer van de NENT Group: 'We zijn verheugd om deze langdurige samenwerking met een van de toonaangevende providers in Nederland aan te kondigen. Ziggo heeft een groot bereik en een sterke positie op sportgebied. We gaan zoveel mogelijk kijkers kennis laten maken met Viaplay. De samenwerking zal het voor Ziggo-klanten makkelijk maken om vanaf dag één te genieten van ons unieke aanbod.'

Robin Kroes, Chief Strategy & Content Officer bij VodafoneZiggo: 'We willen onze klanten op een gemakkelijke manier toegang geven tot al hun favoriete content, inclusief sport. Deze samenwerking helpt om dat doel te bereiken, dus we zijn blij dat we tot een samenwerking met Viaplay zijn gekomen.'

(Getty Images / Red Bull Content Pool )

Viaplay beschikt over een ruim en divers aanbod aan sporten, zoals Formule 1 met nationale held Max Verstappen en PDC Darts met drievoudig Wereldkampioen Michael van Gerwen. Maar ook de Matchroom snooker en pool evenementen en alle KSW mixed martial arts toernooien zijn te zien via de streamingsdienst. Voetballiefhebbers worden op hun wenken bediend met Bundesliga voetbal, vrouwenvoetbal uit de Italiaanse A-serie en de Zweedse Damallsvenskan. Vanaf augustus 2022 wordt dit rijtje aangevuld met Premier League voetbal.

In Nederland kan een Viaplay abonnement direct afgesloten worden bij Viaplay of via verschillende partners. Een breed scala aan devices en platforms zullen Viaplay in Nederland ondersteunen, waaronder smart TV's; iOS en Android smartphones en tablets; Chromecast en Apple TV; en PC en Mac.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen