Sport8 dec '21 18:11Aangepast op 8 dec '21 22:02

Formule 1 bij Viaplay: alles wat je moet weten

Auteur: BNR Webredactie

Na weken speculeren presenteerde Viaplay vandaag de plannen voor het nieuwe Formule 1-seizoen. De streamingdienst, die de Nederlandse uitzendrechten heeft gekocht, maakte bekend wie volgend jaar de verslaggeving doet en hoe de races te zien zullen zijn.

Het was al bekend dat Amber Brantsen de uitzendingen rondom de races gaat presenteren. Christijan Albers, Giedo van der Garde en Tom Coronel zijn volgend jaar de vaste studiogasten. Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk verzorgen het commentaar op het circuit.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

(Instagram: Tom Coronel)

Lees ook | Finale Formule-1 live bij BNR

Op locatie staat een groep analisten klaar. Onder andere Mika Häkkinen, oud-coureur David Coulthard en Le Mans-winnaar Tom Kristensen zijn voor Viaplay actief in de paddock. Coureur Stéphane Kox doet de interviews op het circuit.

Even wennen

De afgelopen weken ging het vooral over wie wel en wie niet bij Viaplay aan de slag zou gaan. 'Ik snap de frustratie van sommige mensen, want we houden niet van veranderingen', zegt Marco Zwaneveld, head of sports bij Viaplay Nederland.

Hij denkt dat het publiek even zal moeten wennen aan de opzet en de nieuwe gezichten. 'Maar we gaan niet zomaar gekke dingen doen, omdat we wat anders willen. We doen het voor de sport en de kijker.'

Formule-1 in nieuwe stijl

De eerste Formule-1 uitzending in nieuwe stijl is op 10 maart te zien. Alle vrije trainingen, kwalificaties en races zijn live te volgen. Klanten van zowel Ziggo als KPN kunnen de races via Viaplay bekijken als ze de streamingsdienst toevoegen aan hun pakket. Een abonnement kost 14 euro per maand.

Commentator Olav Mol, pit reporter Jack Plooij, analist Robert Doornbos en presentator Rob Kamphues verhuizen niet mee naar de nieuwe zender.

Lees ook | Formule-1 tegen betaling bij KPN en Ziggo, Zandvoort live bij NOS


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen