Sport8 feb '22 15:34

'Ajax laat gedrag Overmars tuchtrechtelijk onderzoeken'

Auteur: BNR Webredactie

Er zal een tuchtprocedure gestart worden door Ajax rondom het gedrag van voormalig Ajax-directeur Marc Overmars. Dat zegt de KNVB tegenover de NOS. Ajax heeft bij de bond laten weten dat er een melding gedaan zal worden bij het Instituut Sportrechtspraak (ISR), die vervolgens de zaak zal onderzoeken. Het ISR zegt nog op een officiële melding van Ajax te wachten.

Zondagavond laat liet Ajax middels een persbericht weten dat Overmars opstapte bij de voetbalclub na meldingen van grensoverschrijdend gedrag. Volgens onderzoek van NRC noemen meerdere vrouwen de cultuur bij Ajax een 'haantjescultuur' en een 'apenrots'. Overmars zou daarbij ook een vrouw meerdere dickpics hebben gestuurd.

Ajax is volgens de KNVB verplicht om, net zoals alle andere sportorganisaties in Nederland, melding te doen van grensoverschrijdend gedrag. De melding kan vervolgens door het ISR uitgezocht worden, waarna een tuchtzaak kan volgen waar dan weer sancties kunnen komen voor Overmars.

Het is niet de eerste keer in de afgelopen periode dat Overmars onder vuur ligt. Ook rondom een crypto-avontuur met het bedrijf Xpose Protocol lag Overmars onder een vergrootglas. Duizenden jongeren hebben daarbij grote bedragen verloren.

Beluister ook | Crypto Cowboys: Hoe Marc Overmars betrokken was bij een cryptoscam

Gerelateerde artikelen