Sport9 feb '22 18:39

Red Bull presenteert nieuwe wagen Max Verstappen: 'Inhalen makkelijker'

Auteur: BNR Webredactie

Grotere banden en een nieuwe titelsponsor. Dat zijn de grote veranderingen waarmee Max Verstappen een gooi moet doen voor titelprolongatie met de vernieuwde bolide. De Nederlander zal eind februari in Barcelona voor het eerst achter het stuur kruipen van de auto, die is gebouwd naar de nieuwe technische regels van de internationale autosportfederatie FIA.

Wat voor Max Verstappen nog anders is: in plaats van '33' prijkt er nu heel groot nummer '1' op zijn bolide. 'Dat ziet er beter uit dan 33', was zijn eerste reactie tijdens een online-presentatie. Hij verheugt zich op de eerste race en verwacht ook snel te wennen, maar het rijden met de grotere wielen beschouwt hij als de grootste uitdaging. 'De banden zijn veel groter, dus ik ben benieuwd wat het doet met het uitzicht vanuit de cockpit. Het zal wat moeilijker zijn om krappe bochten heel scherp te nemen', zei hij.

Honda

Door de sponsordeal met techbedrijf Oracle gaat de naam van het team ook veranderen. Dat wordt 'Oracle Red Bull Racing'. F1-commentator Joe van Burik: 'Ze gaan ook samenwerken voor simulaties.' Anders dan vorig jaar prijkt de naam Honda niet meer op de racewagen. 'Honda blijft wel de motor leveren, maar de naam HRC staat er nu: Honda Racing Corporation.'

De bolide is in kleurstelling niet veranderd. Donkerblauw is de hoofdkleur, rood en geel de steunkleuren. Het zijn de kleuren van Red Bull, de sportdrank die eigenaar is van de renstal. Het logo van Red Bull, de stier, siert als altijd de 'rug' van de bolide.

Gerelateerde artikelen