Sport24 mrt '22 16:03

Dit is de oorzaak van de Red Bull-flop in Bahrein

Auteur: BNR Webredactie

Het Formule 1-team van Red Bull heeft de oorzaak voor het uitvallen van Max Verstappen en Sergio Perez in de grote prijs van Bahrein gevonden. Topadviseur Helmut Marko stemde positief en zei dat de problemen zijn opgelost voor de race van dit weekeinde in Saudi-Arabië.

Red Bull coureur Max Verstappen maakt een pitstop tijdens de GP van Bahrein
Red Bull coureur Max Verstappen maakt een pitstop tijdens de GP van Bahrein (ANP )

'Simpel gezegd heeft een vacuüm in het brandstofsysteem ervoor gezorgd dat de motoren in beide auto's zonder benzine kwamen te zitten', zegt Marko tegen F1 Insider. 'Zonder exacte cijfers te geven, kan ik melden dat beide auto's nog genoeg benzine in de tank hadden zitten. Ik denk dat we het probleem voor dit weekeinde kunnen oplossen. We verwachten dan te kunnen vechten voor de overwinning.'

Luister ook | F1-special met Robert Doornbos en Dutch GP-baas

Onverwachts

Afgelopen zondag viel Verstappen in Bahrein enkele rondes voor het einde uit, dat was een flinke domper voor het team. Op dat moment lag hij namelijk op de tweede plek achter Ferrari-coureur Charles Leclerc. De Monegask won uiteindelijk de race. Verstappen zijn Mexicaanse teamgenoot Perez spinde in de laatste ronde als gevolg van technische problemen en haalde daardoor net zoals Verstappen de finish niet. Zo verliet de Formule 1-renstal van Red Bull Bahrein zonder punten.

'Dit kwam enorm onverwachts. We hebben deze problemen nooit eerder gezien, dus het mag duidelijk zijn dat we die auto gaan strippen en uitzoeken wat er aan de hand was. Het lijkt er wel op dat de problemen met elkaar te maken hebben', zei teambaas Christian Horner zondag.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen