Sport28 apr '22 15:13

Mino Raiola boos over overlijdensgeruchten: 'Ik ben vooral pissig'

Auteur: Remy Kock

Op donderdagmiddag meldden meerdere Italiaanse media dat voetbalmakelaar Mino Raiola (54) overleden was, iets dat later werd ontkend door zijn rechterhand José Fortes Rodriguez. Volgens Rodriguez zou Raiola in slechte toestand in het ziekenhuis liggen, maar nu heeft Raiola zich zelf uitgesproken over de situatie.

(PA Images)

Via Twitter laat hij weten 'vooral pissig te zijn' dat hij voor de tweede keer in vier maanden dood is verklaard. Eerder dit jaar werd de Nederlands-Italiaanse Raiola met een onbekende ziekte opgenomen in het ziekenhuis, waarvoor hij geopereerd moest worden. Iets dat eerder door zijn entourage werd afgedaan als 'routinecontroles waarbij verdoving nodig was'.

Op donderdag kwamen er berichten vanuit Italiaanse media naar buiten dat hij al was overleden, maar die geruchten werden door de rechterhand van Mino Raiola bij de NOS afgedaan als niet waar. Wel stelde hij dat 'Raiola slecht lag'.

Haarlem

Raiola werd geboren in Italië, maar groeide op in Haarlem, waar zijn ouders een Italiaans restaurant openden. Hij staat in zijn thuisland bekend als de 'koning onder de voetbaltransfers'. Zo is hij er hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor dat spits Zlatan Ibrahimović in 2004 op de laatst mogelijke transferdag van Ajax naar Juventus transfereerde.

Ook is hij de zaakwaarnemer van de Nederlandse internationals Matthijs de Ligt, Denzel Dumfries, Donyell Malen, Ryan Gravenberch en Owen Wijndal.

In 2020 werd Raiola volgens een door Voetbal International georganiseerde verkiezing uitgeroepen tot de invloedrijkste Nederlander in de voetbalindustrie van dat moment.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen