Sport30 apr '22 16:28

Zaakwaarnemer topvoetballers Raiola op 54-jarige leeftijd overleden

Auteur: BNR Webredactie

Voetbalzaakwaarnemer Mino Raiola is op 54-jarige leeftijd overleden. Dat is bekendgemaakt via zijn Twitteraccount. Op donderdag kwamen er berichten vanuit Italiaanse media naar buiten dat hij al was overleden, maar die geruchten werden door de rechterhand van Mino Raiola bij de NOS afgedaan als niet waar.

(ANP / Alamy Limited / Photo ReporterTorino )

Raiola was al een tijd ernstig ziek. Italiaanse media meldden afgelopen week al dat Raiola was overleden. Dat bleek toen niet het geval. 'Kennelijk kan ik gereanimeerd worden', schreef Raiola op Twitter.

Lees ook | Mino Raiola boos over overlijdensgeruchten: 'Ik ben vooral pissig'

Raiola werd geboren in Italië, maar groeide op in Haarlem, waar zijn ouders een Italiaans restaurant openden. Hij staat in zijn thuisland bekend als de 'koning onder de voetbaltransfers'. Zo is hij er hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor dat spits Zlatan Ibrahimović in 2004 op de laatst mogelijke transferdag van Ajax naar Juventus transfereerde.

Raiola was verder zaakwaarnemer van bekende voetballers als Erling Haaland, Paul Pogba, Matthijs de Ligt en andere Nederlandse internationals als Denzel Dumfries, Donyell Malen, Ryan Gravenberch en Owen Wijndal. Ook behartigde hij de belangen van Ajacieden Noussair Mazraoui en Brian Brobbey.

Invloedrijk

Raiola werd jaren gezien als een van de meest invloedrijke spelersmakelaars ter wereld. In 2020 werd Raiola volgens een door Voetbal International georganiseerde verkiezing uitgeroepen tot de invloedrijkste Nederlander in de voetbalindustrie van dat moment.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen