Sport24 okt '22 12:19

'Verstappen evenaart Schumacher en Vettel met deze overwinning'

Auteur: Matthijs Meerman

Max Verstappen heeft dit weekend de Grand Prix van de Verenigde Staten gewonnen. Het is zijn dertiende overwinning van dit seizoen. Hiermee zorgde hij er ook voor dat de constructeurstitel naar Red Bull ging. Eerder haalde hij zelf al het kampioenschap voor coureurs binnen. Het ging hem alleen niet heel gemakkelijk af.

Verstappen na zijn overwinning.
Verstappen na zijn overwinning. (ANP / AFP)

De constructeurstitel heeft voor Red Bull dit jaar extra lading. Zondag overleed namelijk Dietrich Mateschitz, oprichter van het merk. Volgens verslaggever Daan de Geus van F1-Magazine was hij erg geliefd binnen het team. 'Hij was niet alleen de man die er geld in stopte, maar ook zijn ziel en zaligheid.' Naast deze emotionele lading is het voor motorfabrikant Honda ook een kroon op het werk.

Verstappen moest volgens De Geus flink aan de bak. Hij had een goede start, maar door twee safety-cars bouwde hij toch een achterstand op. 'Hij ging tijdens een safety-car de pitstraat in, waardoor hij achter kwam liggen,' vertelt hij. 'Daarna moest Max er hard voor werken. Uiteindelijk reed hij alsnog Leclerc en Hamilton voorbij.'

Frustratie

Tot grote frustratie van Hamilton. Hij heeft namelijk nog geen enkele race gewonnen dit seizoen. Dit is in zijn gehele carrière nog nooit gebeurd. 'Gisteren had Hamilton de uitgelezen kans. Verstappen stak hier echter een stokje voor, omdat zijn auto op de rechte stukken sneller is', vervolgt de verslaggever.

Crash

Naast de strijd tussen Verstappen en Hamilton was er ook nog een opmerkelijke crash. Alonso en Stroll reden tegen elkaar op, waarna Alonso door de lucht vloog en daarna doorreed. 'Dat leverde hele mooie beelden op, het was echt een goede crash. Dat mag je zeggen omdat er geen gewonden zijn gevallen', lacht De Geus.

'Maxico'

Volgend weekend staat de Grand Prix van Mexico op de agenda, een race die Max Verstappen al meerdere keren wist te winnen. Deze Grand Prix is zelfs al omgedoopt tot 'Maxico'. 'Het kan een leuke race worden, en we moeten dan ook vooral gaan genieten', vertelt De Geus. 'De kampioenschappen zijn nu binnen, de spanning is er af, laten we hopen dat het gewoon een leuke race wordt.'

Lees ook | Audi stapt in Formule 1


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen