Sport3 jun '23 19:12

Barcelona wint Champions League in 'abnormaal druk' Eindhoven

Auteur: BNR Webredactie

De vrouwen van VfL Wolfsburg hebben in een praktisch uitverkocht Philips-stadion in Eindhoven in de finale van de Champions League een 2-0 voorsprong bij rust uit handen gegeven tegen FC Barcelona: 2-3. Met Oranjespeelsters Jill Roord, Dominique Janssen en Lynn Wilms in de gelederen strandde de poging van de Duitsers om voor het eerst in hun loopbaan de grootste Europese prijs te winnen.

Barcelona heeft in een praktisch uitverkocht Philips-stadion in Eindhoven in de finale van de Champions League gewonnen ten koste van VfL Wolfsburg: 2-3.  (AP Photo/Martin Meissner)
Barcelona heeft in een praktisch uitverkocht Philips-stadion in Eindhoven in de finale van de Champions League gewonnen ten koste van VfL Wolfsburg: 2-3. (AP Photo/Martin Meissner) (ANP / Associated Press)

Wolfsburg heeft nu vier Champions League-finales op rij verloren, de vorige drie keer telkens tegen Lyon (2016, 2018 en dus 2020). In 2014 won Wolfsburg de Champions League voor het laatst. Het team kwam al in de vierde minuut op een 1-0 voorsprong. Barcelona had het betere van het spel en kreeg ook een aantal grote kansen, maar Wolfsburg was aanvankelijk een stuk efficiënter.

Lees en luister ook | Zelfs Paris Saint Germain kon HFC Haarlem niet meer redden van faillissement

Na rust maakte Barcelona snel duidelijk dat Wolfsburg zich nog niet rijk hoefde te rekenen. De achterstand was binnen vijf minuten weggewerkt. Patricia Guijarro kon in de 48e en 50e minuut scoren, beide keren van dichtbij na een voorzet vanaf rechts. Wolfsburg wist daarna iets onder de druk uit te komen, maar Barcelona bleef de bovenliggende partij. In de 70e minuut betaalde dat overwicht zich uit in een derde treffer. De Zweedse Fridolina Rolfö scoorde: 2-3.

FC Barcelona won de Champions League daarmee voor de tweede keer. De Catalaanse vrouwen versloegen in 2021 Chelsea in de finale met 4-0. Vorig jaar moest Barcelona de eindzege aan Olympique Lyon (3-1) laten.

Abnormale belangstelling

In Eindhoven was volgens lokale ondernemers sprake van 'abnormaal grote' belangstelling voor de finale, waardoor de prijzen in de stad de afgelopen dagen omhoog schoten, meldt RTL Nieuws. Een hotelkamer in Eindhoven en omgeving was amper meer te vinden. 'Alles is dik volgeboekt van donderdag tot zondag', zei Jeroen Renders, voorzitter van het Eindhovens Hoteliers Overleg en zelf directeur van het NH-hotel in het centrum, voor prijzen die 20 tot 30 procent hoger lagen dan normaal.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen