Tour25 apr '12 18:04Aangepast op 20 apr '17 13:12

Hollande wil morrelen aan begrotingspact

Auteur: Thijs Baas

François Hollande zal met vier voorstellen komen om het begrotingspact van de Europese Unie te wijzigen, áls hij president wordt. Dat meldde hij woensdag aan journalisten.

Hollande houdt onder meer een pleidooi voor de invoering van euro-obligaties. Daarmee wil hij niet per se schulden bundelen, maar vooral projecten op het gebied van infrastructuur financieren.

Financieringsmogelijkheden
De socialistische presidentskandidaat wil ook meer financieringsmogelijkheden van de Europese Investeringsbank vrijmaken. Daarnaast zal hij aandringen op de invoering van een belasting op financiële transacties en op de besteding van wat er over is van de Europese structuurfondsen.

De kandidaat noemde een aanhoudende recessie de grootste bedreiging, omdat de financieringsmogelijkheden vor het bedrijfsleven niet toereikend is. Hollande sprak waardering uit voor uitopmerkingen van de Europese bankpresident Mario Draghi, die woensdag voor het Europees Parlement niet alleen pleitte voor bezuinigingen, maar ook op het stimuleren van de economische groei.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen