Tour15 mei '12 11:56

Hollande wil EU-pact over groei

Auteur: Pieter van den Akker

De nieuwe Franse president François Hollande wil met de andere EU-lidstaten een overeenkomst sluiten om de economische groei te stimuleren en de schulden terug te brengen.

Dat heeft hij direct na zijn beëdiging in het Elysée gezegd. De 57-jarige socialist onderstreepte dat hij president van alle Fransen wil zijn.

Niets is onmogelijk
Hollande sprak in zijn eerste rede als president over 'een nieuw pad' dat hij wil opgaan in Europa. "Dat is het mandaat dat ik heb gekregen van het Franse volk op 6 mei. Om Frankrijk weer op poten te krijgen met gerechtigheid, het openen van een nieuw pad in Europa, bijdragen aan de wereldvrede en aan het behoud van onze planeet'', zei de nieuwe president.

"Ik stuur een boodschap van vertrouwen richting het Franse volk. Wij zijn een groot land dat altijd is gegroeid door de uitdagingen die het moest aangaan.'' Hij voorspelde het land met waardigheid en eenvoud te zullen regeren. "Niets is onmogelijk zolang wij gedreven zijn door een gezamenlijke wil en een heldere koers en ons met alles wat we hebben inzetten voor Frankrijk.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen