De architectuur van verandering

De architectuur van verandering aflevering 1: Het Heden

De architectuur van verandering22 sep 202241 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Het rapport 'Grenzen aan de Groei' van de Club van Rome was 50 jaar geleden een wake up call. Het kreeg grote bijval, ook in Nederland en was het begin van klimaatbewustzijn. Maar hoe werd er vanuit de architectuur en ruimtelijk ontwerp op gereageerd? In deze aflevering bespreken host Tracy Metz, IABR directeur Saskia van Stein, voormalig Rijksbouwmeester Floris Alkemade en stadsontwerper Wouter Pocornie de rol van architectuur van het heden.

De 10e editie van de Architectuur Biennale Rotterdam vindt plaats van 22 september tot en met 13 november 2022 in het havengebied van Rotterdam. De tentoonstelling IT’S ABOUT TIME, samengesteld door curatoren Derk Loorbach, Véronique Patteeuw, Léa-Catherine Szacka and Peter Veenstra wordt gepresenteerd in de Ferro, een imposante voormalige aardgashouder in het Rotterdamse westelijke havengebied.

https://www.architecturebiennalerotterdam2022.nl/nl/visit


Een podcast van


De architectuur van verandering

De architectuur van verandering

50 jaar geleden voorspelde de Club van Rome de wereld van nu: klimaatverandering, droogte én overstromingen. In 'De architectuur van verandering’ gaat Tracy Metz in gesprek met o.a. architecten over de lessen uit het verleden voor de toekomst.