De Kwestie

Kun je klimaatbewust investeren in fossiel?

De Kwestie20 dec 202134 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Het klimaatprobleem is één van de grootste maatschappelijke, sociale en economische vraagstukken van deze tijd. Op internationale klimaattoppen worden ambitieuze doelen gesteld voor over tientallen jaren, maar je hoort veel minder over hoe we die doelen precies gaan realiseren. Hoe balanceer je als organisatie het realiseren van de klimaattransitie met economisch gewin? En kunnen fossiele investeringen en de klimaattransitie hand in hand gaan? Is direct terugtrekken uit fossiele investeringen de oplossing? We bespreken het met Jan Bouwens (hoogleraar Accounting) en Piet Klop (senior advisor Responsible Investment bij PGGM) in deze aflevering van De Kwestie.

In deze aflevering van De Kwestie praten we over klimaattransitie, economisch gewin bij investeringen en lange termijndoelen. Gaan we met economische winst als enige maatstaf deze lange termijn doelen halen? Je hoort het in De Kwestie.

Image

Een podcast van


De Kwestie

De Kwestie

In de podcastserie De Kwestie gaat host Sander Denneman op zoek naar de laatste wetenschappelijke inzichten en ervaringen uit het bedrijfsleven over spraakmakende kwesties. Een podcast van de Amsterdam Business School van de UvA.