De Kwestie

ECB: manoeuvreren in roerige tijden

De Kwestie7 mrt 202229 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

We hebben te maken met de hoogste inflatie van de afgelopen decennia, zowel in Europa als in de VS. Waar in de VS de Fed heeft aangekondigd de rente te verhogen, wordt in Europa de deur door de ECB slechts op een kiertje gezet. Maar zal de ECB de rente nog wel verhogen nu er oorlog is in Oekraïne en met alle onzekerheden die dit met zich meebrengt? Wat kunnen de Nederlandsche Bank en de regering doen om de effecten van dit beleid op onze economie te sturen?

Intussen is de oorlog in Oekraïne gestart. Die oorlog en de nasleep daarvan zullen nog lange tijd hun weerslag hebben. Kunnen we nog op dezelfde manier over rentebeleid en inflatie spreken? Dit bespreken we met Roel Beetsma, hoogleraar macroeconomics en decaan van de Universiteit van Amsterdam - Economie en Bedrijfskunde, en Aline Schuiling, Senior Econoom eurozone bij het Economisch Bureau van ABN AMRO


Een podcast van


De Kwestie

De Kwestie

In de podcastserie De Kwestie gaat host Sander Denneman op zoek naar de laatste wetenschappelijke inzichten en ervaringen uit het bedrijfsleven over spraakmakende kwesties. Een podcast van de Amsterdam Business School van de UvA.