De Verbindende Factor

De slimme stad: de-alles-móet-of-de-alles-kán-stad?

De Verbindende Factor16 nov 202039 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Image
(Huawei)

Diender is chief digital transformation officer & vice president Government and Public Sector bij Huawei. En helpt als zodanig zijn klanten met digitale transformatie, met een focus op slimme steden.

Rubiks kubus

Diender legt uit waarom je een slimme stad kunt vergelijken met een Rubiks kubus: “Zo’n stad bestaat net als deze kubus uit kleinere onderdelen. Ze bewegen onafhankelijk van elkaar in een raamwerk.” Diender schetst hoe hij de onderdelen van zijn geliefde geboortestad Kampen slim(mer) zou maken als híj burgemeester zou zijn. “Met technologie staat iedereen veel makkelijker in verbinding om projecten los te trekken.”

Overkill

Maar Diender is niet blind voor de andere kant; wanneer de transformatie zou dóórschieten in een overkill aan regels, controle en bemoeienis en gebrek aan privacy. Toch is Diender vol vertrouwen: “Ik kijk ernaar uit. Liever morgen dan gister.”

Luisteraars

Diender reageert ook op, soms, kritische vragen van luisteraars. Wat doet Huawei om te waarborgen dat gegevens uit verkeerde handen blijven? Welke waarborgen worden gesteld om het internet of things (IoT) geen grootschalige inbreuk op privacy te laten worden? En: ‘gaat Huawei de strijd winnen tegen de Amerikanen?’

Over De Verbindende Factor

Robin Rotman onderzoekt in deze serie de impact is van de technologie die alles en iedereen meer en meer verbindt. Het is een serie over technologie, mens en toekomst.


Een podcast van


De Verbindende Factor

De Verbindende Factor

In deze podcastserie van Huawei duiken we in de wereld van technologie, mens en toekomst.