Digital Heroes

Digital Heroes #9 - Altijd doorrijden dankzij 5G

Digital Heroes22 jul 202032 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Eind juli zette KPN het eigen 5G-netwerk aan. Daarmee zien we tal van nieuwe mogelijkheden en businessmodellen tegemoet, zegt Jacob Groote van KPN. Daar houdt hij zich bezig met de innovatie van producten en diensten rondom 5G en de commerciële introductie van 5G-diensten. Met 4G konden we met onze smartphone ineens overal video's gaan kijken. Films streamen gaat straks zelfs nóg sneller, maar de echte vooruitgang is er vooral voor het bedrijfsleven.

In vijf zogeheten FieldLabs door heel Nederland experimenteert KPN samen met technologiepartners al een poosje met 5G-toepassingen. Denk aan zelfrijdende voertuigen, intelligentie transportsystemen en de inzet van drones voor gewasbescherming.

Almelo is de eerste stad in Nederland waar op grote schaal wordt proefgedraaid met een intelligent verkeerslichtsysteem dat werkt op 5G. Rob Hulleman is verkeerskundige van de gemeente en legt uit hoe deze technologie de doorstroming van het verkeer in de stad verbetert. Het zorgt er bijvoorbeeld voor dat ambulances niet langer worden opgehouden bij drukke kruispunten.

Veel bedrijven zijn altijd verbonden met hun klanten, medewerkers en leveranciers. Wat de risico's en voordelen hiervan zijn? Dat lees je in het dossier op fd.nl.


Een podcast van


Digital Heroes

Digital Heroes

In KPN Digital Heroes geven experts van Nederland oplossingen voor de grootste uitdagingen van zakelijk Nederland. Van bedrijfscontinuïteit en cybersecurity tot online samenwerken. De serie bestaat uit dossiers én deze podcast, met host Bram van Dijk.