Digital Heroes

Digital Heroes #11 - slimmer samenwerken op afstand

Digital Heroes13 okt 202032 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

In deze podcast gaat het over slimmer samenwerken op afstand. John van Schagen gaat in gesprek met Ludy Bronsema en Hans van de Meer. Bronsema is Portfolio Strategist Digital Workspace bij KPN en doet onderzoek naar de manier waarop mensen met elkaar samenwerken. Van de Meer is marketing manager bij Microsoft en houdt zich daar vooral bezig met Office365.

De coronacrisis heeft de manier waarop we ons werk organiseren blijvend veranderd, stellen beide deskundigen. Wat eerst steevast op kantoor plaatsvond, verschuift meer en meer naar online. Digitale tools gaan dan ook een nóg belangrijkere rol spelen in de manier waarop collega's met elkaar samenwerken. Hans van de Meer wijst erop dat die niet altijd goed gebruikt worden. Medewerkers die een videocall beleggen via Microsoft Teams en vervolgens documenten delen via de mail, om maar eens een voorbeeld te noemen. Volgens Ludy Bronsema doen MT's er verstandig aan om juist nu extra geld en tijd te investeren in online samenwerken. Dat kan onder meer door in het bedrijf digitale frontrunners aan te wijzen die het goede voorbeeld geven.

Weten hoe je het slimmer samenwerken kunt organiseren? Je leest het in het dossier op FD.nl.


Een podcast van


Digital Heroes

Digital Heroes

In KPN Digital Heroes geven experts van Nederland oplossingen voor de grootste uitdagingen van zakelijk Nederland. Van bedrijfscontinuïteit en cybersecurity tot online samenwerken. De serie bestaat uit dossiers én deze podcast, met host Bram van Dijk.