Dit is een podcast van PwC
Future of Finance

Future of Finance

In de podcast Future of Finance van PwC geven prominente finance professionals hun visie op de toekomst van de financiële functie.

Volg Future of Finance via:

Afleveringen

Miguel Brahim | Vooruitkijken en analyseren van datastromen is een must

Elk bedrijf analyseert en kijkt terug. In een jaarrekening is te zien wat goed ging en waar verbeterpunten liggen. Maar bij vooruitkijken hoort ook het analyseren van verschillende datastromen en daar verbanden tussen leggen. Dat doen veel bedrijven nog niet. Er is zelfs wat koudwatervrees om dit te doen. In deze aflevering laten we zien waarom het de moeite waard is om hier morgen mee aan de slag te gaan. Aan het woord hoor je Miguel Brahim, data expert in data analytics bij PwC.

28 dec 2022 • 28 minuten

Alexander Spek en Willem-Jan Dubois | De rol van CFO cruciaal bij duurzame rapportages

Een jaarverslag met mooie beelden van de natuur, zijn niet meer voldoende. De markt vraagt om overtuigend bewijs dat bedrijven een duurzaam, economisch model hebben én toekomstbestendig zijn. Duidelijke ESG KPI’s en robuuste data zijn daarvoor nodig. Maar wat zijn die KPI’s en hoe kom je tot heldere ESG-rapportages en inzichten? En wat is de rol van de CFO en de finance functie hierin? Hoe kunnen zij bijdragen aan het behalen van de ESG-doelstellingen. Dit bespreken Alexander Spek en Willem-Jan Dubois, beide werkzaam bij PwC, in deze podcast.

12 sep 2022 • 35 minuten

Alexander Rahusen en Alexander Staal | De veranderende rol van de CFO

Alexander Rahusen, CFO van Exact, en Alexander Staal, finance transformation leader bij PwC, gaan in deze podcast met elkaar in gesprek over de veranderende rol van de CFO. Zo wordt onder andere besproken dat als een CFO als co-piloot wil fungeren naast de CEO het belangrijk is dat de CFO financiële kennis combineert met business kennis en zo kan inspelen op zaken die op de organisatie afkomen. Finance is de spiegel van de kernprocessen van de organisatie en die processen lopen door de verschillende afdelingen organisatie heen. Daarom het is des te belangrijk om binnen de finance functie de 'hardcore' financiële kennis te combineren met business kennis. Maar hoe zorg je daarvoor? Dit en meer kunt u beluisteren in deze podcast.

25 jan 2022 • 27 minuten