Het Gezicht Achter

Medewerkers harder laten groeien dan het bedrijf

Het Gezicht Achter12 jan 202139 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Image

In deze podcast gaat Roelof Hemmen samen met Martine Bolhuis, business partner Duurzame Inzetbaarheid bij Centraal Beheer, in gesprek met Bertjan Boom. Hij is directeur, eigenaar én het gezicht achter… het familiebedrijf Boom!

Na zijn vader, grootvader en overgrootvader runt Bertjan Boom nu het bedrijf Boom. Waar ze ooit begonnen als leverancier voor agrarische bedrijven verkopen zij nu ’zo ongeveer alles wat met laboratoria te maken heeft’.

Eerlijk is eerlijk, van nature is hij niet iemand die uit de voeten kan met een fenomeen als duurzame inzetbaarheid, maar hij heeft het wél omarmd. ‘Mensen moeten harder groeien dan het bedrijf waar ze werken. Het houdt hen scherp en gemotiveerd.’

Creatief denken

Zelf heeft Bertjan bijvoorbeeld ook de Lekker Bezig app van Centraal Beheer op zijn telefoon. Deze app geeft medewerkers de regie over hun eigen duurzame inzetbaarheid. Wie ben ik? Wat wil ik en hoe ga ik dat bereiken? Zit ik hier eigenlijk nog wel op mijn plek? Het helpt medewerkers dat soort vragen te beantwoorden. En daarmee geeft het werkgevers tegelijkertijd inzicht in de wensen en behoeftes van medewerkers. De app bracht Bertjan bijvoorbeeld op het spoor van een cursus creatief denken.

Kansen voor duurzame inzetbaarheid

Een open cultuur waarin medewerkers en werkgevers in gesprek gaan over de toekomst is essentieel, zegt Martine Bolhuis. Dan gaat het over de toekomst van individuele medewerkers én over de toekomst van het bedrijf. De baan voor het leven begint een zeldzaamheid te worden, zegt ze. ‘Zoek de randen van je comfortzone op, dáár zit groei, dáár liggen de kansen voor duurzame inzetbaarheid.’


Een podcast van


Het Gezicht Achter

Het Gezicht Achter

In de podcastserie Het gezicht achter gaat Roelof Hemmen met ondernemers en experts in gesprek over persoonlijke drijfveren en ambities. En over belangrijke thema’s op het gebied van ondernemerschap.