Het Gezicht Achter

De wereld veroveren met Mobility as a Service

Het Gezicht Achter12 jan 202134 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Amber

Aan het hoofd van het bedrijf staat Hans de Penning. Een twintiger die gedurende zijn studententijd de wereld zag veranderen en die dacht dat het anders kon. Béter. Aan de TU in Eindhoven leerde hij over autotechnologie en realiseerde zich dat het concept waar hij in gelooft eigenlijk nog niet bestond.

En dus bedacht hij met een groep medestudenten Amber. Ze doen nu veel leasecontracten, maar met een duidelijke ambitie om ook de particuliere markt in rap tempo te veroveren.

Emotie

Yorick Tomassen gelooft heilig in het fenomeen van Mobility as a Service. Het is duurzaam, schoon en efficiënt. Maar, zegt hij er meteen bij, een auto is emotie en mensen willen daar ook niet zomaar afstand van doen. Zijn eigen gezin is hiervoor illustratief; er moet nog genoeg gebeuren voordat de tweede auto de deur uit gaat.

Hans maakt zich overigens geen zorgen om dit sentiment. Het hoort er een beetje bij vindt hij, en hij geeft aan dat zijn doelgroep bovendien groot en veelzijdig genoeg is.


Een podcast van


Het Gezicht Achter

Het Gezicht Achter

In de podcastserie Het gezicht achter gaat Roelof Hemmen met ondernemers en experts in gesprek over persoonlijke drijfveren en ambities. En over belangrijke thema’s op het gebied van ondernemerschap.