Dit is een podcast van Aeternus
M&A Deal Stories

M&A Deal Stories

Je bent een succesvolle ondernemer die nadenkt over de verkoop van je bedrijf. Wanneer is dan het juiste moment en hoe pak je zoiets aan? In de podcast M&A Deal Stories van Aeternus gaat presentator Tom Jessen in gesprek met ondernemers die je voorgingen.

Volg M&A Deal Stories via:

Afleveringen

#8 - Internationaal ondernemen

Als ondernemer is het belangrijk om te blijven groeien. Dat betekent dat je kansen ziet in zowel binnen- als buitenland. Maar als je de landsgrens oversteekt, komen er extra uitdagingen kijken bij de verkoop van je bedrijf. In deze podcast van Aeternus hoor je waar je op moet letten als je internationaal verkoopt. Host Tom Jessen praat met ondernemer Arjan Pols, Managing Director bij VandeLoo en B&G Hekwerk en daarnaast General Manager North & Central Europe bij PICOT Groep. Peter Joosten is Managing Partner van Aeternus en heeft jarenlange ervaring in het begeleiden van internationale M&A-tracjecten.

12 jun • 27 minuten

#7 - Verkopen & opnieuw ondernemen

Veel ondernemers denken dat het verkopen van hun bedrijf betekent dat ze met pensioen moeten gaan. Maar niets is minder waar: Ondernemers zitten vaak nog vol met energie en willen graag actief blijven. In M&A Deal Stories gaan we in op de mogelijkheden die er zijn voor ondernemers na de verkoop van hun bedrijf. Presentator Tom Jessen spreekt met ondernemer Henri Michiels van Munckhof Fruit Tech Innovators. Hij heeft zijn bedrijf verkocht en daarna diverse nieuwe projecten opgezet. Bas van Soest van Aeternus bespreekt verschillende opties voor ondernemers na de verkoop van hun bedrijf.

29 mei • 28 minuten

#6 - Jong succesvol en je bedrijf verkopen

Je bent jong en hebt al een succesvol bedrijf opgebouwd dan is er soms die vraag; 'Wat ga je doen?' Blijf je zitten en kijk je naar welke andere avonturen er nog op je pad komen of ga je jouw bedrijf verkopen? Veel (jonge) ondernemers spelen weleens met deze gedachten. In deze aflevering van van M&A Deal Stories hoor je twee ondernemers die daar niet alleen over droomden, maar realiseerde het best of both worlds principe en verkochten een deel van hun bedrijf aan een private equity-partij en samen bouwen ze nu aan hun bedrijf.

13 apr • 23 minuten

#5 Transitie door overnames

Als je bedrijf zich bevindt in een markt waarin de komende tijd grote veranderingen gaan plaatsvinden, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je hier op de juiste manier op inspeelt. Het verkopen van je bedrijf kan een reactie zijn op een markt waarin grote veranderingen plaatsvinden. In deze aflevering van M&A Deal Stories praat presentator Tom Jessen in gesprek met Tijs Rietjens CEO van Caresharing. Hij verkocht zijn bedrijf aan ZorgDomein om verandering in de zorg samen vorm te geven. Maurice Koopmans van Aeternus begeleidde het transitieproject. Ook hij is te gast.

24 jan • 27 minuten

#4 De rol na de overname

Wanneer je nadenkt over de verkoop van je bedrijf denk je waarschijnlijk vooral aan de verkoopprijs. Maar wat wordt je rol als de verkoop straks een feit is? En wat is daarbij het verschil tussen een private equity partij en een strategische koper? Leer van de ervaringen van een ondernemer die zijn bedrijf verkocht en de veranderingen die op zijn pad kwamen. In deze aflevering gaat Tom Jessen in gesprek met Jacques van de Kerkhof, voormalig eigenaar Jekill and Hyde Company en Jacques Jetten, Managing Partner bij Aeternus.

21 dec 2022 • 26 minuten