The Real Dealmakers

Wat is het juiste moment om je bedrijf te verkopen?

The Real Dealmakers4 mrt 201929 minuten
Of luister de podcast via:

Over de aflevering

Een onderneming verkoop klaar maken is heel belangrijk en voegt veel waarde toe. Hoe zit je bedrijf fiscaal en juridisch bijvoorbeeld in elkaar? Zitten er nog hobby’s in de zaak die niet interessant zijn voor kopers? Hebben de cijfers de juiste trend? Is er nog upside voor een nieuwe eigenaar? Wanneer is het beste moment om te verkopen?

In alle rust kan in deze fase nog gewerkt worden het aan het optimaal positioneren van het bedrijf. Er wordt een informatiememorandum gemaakt; een bidbook waarmee interesse gewekt moet worden bij potententiele kopers. Wat moet daar zeker in staan… en wat niet?

In deze podcast reeks spreekt Paul Laseur met Maarten Wolleswinkel, oprichter en partner van Oaklins. Als overnameadviseur heeft Maarten in zijn loopbaan honderden bedrijven begeleid bij een overname- of aankoopproces. Hij geeft tips & tricks voor elke fase van het verkoopproces.


Een podcast van


The Real Dealmakers

The Real Dealmakers

Een 5-delige podcast-serie ‘Hoe verkoop ik mijn bedrijf’ van fusie en overname expert Oaklins. Paul Laseur praat met Maarten Wolleswinkel. Onderwerpen variëren van voorbereiden, timing en waardebepaling tot verstandig onderhandelen.