‘Wicked Sessions’ 04: Wat is de impact van purpose?

De netwerk- of platformorganisatie brengt ons op de drempel van een nieuwe realiteit. Een omgeving waarin het meer dan ooit gaat om medewerkers , die veel dichter op onze waardecreatie staan dan de collega’s in de boardroom. De aandacht van je klant houd je één swipe vast, de concurrentie is één klik van je weg. Hoe zorg je ervoor dat die medewerkers betrokken, verbonden en verantwoordelijk kunnen zijn om op dat moment het verschil te maken?

‘Wicked Sessions’ 03: Strategie als ervaring?

Strategie is essentieel voor elke organisatie. Het zou het hart en de ziel moeten zijn; het geeft ons allemaal energie, richting en doel. De praktijkervaring leert anders: vaak is ‘strategie’ een stroef proces dat eindigt in een omslachtig document. Cijfermatig goed onderbouwt maar het ontbeert beleving en vooral verbinding. Daarmee missen organisaties letterlijk kansen! Hoe maak je van strategie iets dat dagelijks leeft in de hele organisatie, op één A4, in een heldere narratief, dat houvast geeft en ruimte schept. Dat is een essentiële stap in de transitie van de ‘pyramide’ organisatie naar het ‘pannenkoek’ model.

‘Wicked Sessions’ 02: ToolCulture, een Paard van Troje?

Archeologen duiden al sinds mensenheugenis menselijk gedrag aan de opgegraven gereedschappen. Vroeger waren dat bijlen en speren, tegenwoordig mail, WhatsApp, Teams en Slack. Maar elk gereedschap beïnvloedt - vaak ongemerkt – ook ons gedrag en onze organisatiecultuur. Het verbetert ons functioneren én beperkt tegelijkertijd ook onze mogelijkheden. Als een Paard van Troje. In deze aflevering leer je bewuster profiteren van de invloed van tools op jouw organisatie – en op jouw leven!